Det är roligt med höst!


Hösten är en fantastisk årstid. Den är mysig, färgsprakande och naturen bjuder på ett av sina största skådespel. Allt förändras rakt framför näsan på oss. Helt plötsligt ligger löven, ekollon, kastanjer och annat kul på marken och bara väntar på att få utforskas.

Plocka med er löv, kastanjer eller ekollon tillbaka till förskolan. Här får ni några idéer på vad ni kan använda dessa till.

  1. Kastanjer: Små barn brukar gilla att plocka i och ur saker. Ta fram två eller tre burkar/hinkar/lådor och låt barnen plocka/ösa med kastanjerna mellan kärlen. Det är också kul att gömma några saker i en stor hink med kastanjer eller lägga fram olika föremål att plocka/ösa med. Räkna tillsammans blir också tydligt och enkelt med kastanjer.
  2. Ekollon: Laminera upp en bokstav eller ett ansikte med endast ögon och näsa. Låt nu barnen lägga ut ekollon längs bokstaven eller göra en mun på ansiktet. Här kan man prata om bokstäver eller känslor. Vilket humör är ansiktet på om det är en glad mun? Hur känner man sig om det är en ledsen mun?
  3. Löv: Klistra fast löv på papper är roligt och passar alla åldrar! Gör ansiktet på en igelkott och klistra fast löv som ska föreställa ”kroppen”. Gör en stor lövfigur tillsammans genom att rita ut en siluett och låt barnen klistra fast löv.

En annan sak som barn kanske lägger märke till är att man inte ser så många insekter längre. Hur kommer det sig? Att ta reda på var insekterna egentligen håller hus under senhösten och vintern kan också vara spännande att fördjupa sig i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *