Rymdresan

Rymden kan kännas stor och abstrakt, nästan lite läskig. Det här med oändlighet och svarta hål väldigt svårt att förstå. Men rymden kan också kännas spännande och häftig. Rymden är något som har fascinerat oss människor i århundranden,  den har nog orsakat en och annan sömnlös natt genom tiderna.

Att försöka göra rymden begriplig är inte det lättaste, speciellt inte när man vill nå barn i förskoleålder. Vi har med vår bok ”Rymdresan” försökt att på ett begripligt sätt ge barnen vetenskaplig fakta om planeterna i vårt solsystem genom en rolig saga som barn kan relatera till.

Att använda rymden som ett tema för andra aktiviteter kan göra att barnens nyfikenhet kring rymden väcks och att de blir mer mottagliga för kunskaper om rymden. Därför har vi även inkluderat rörelseövningar, språkutvecklande övningar och hands-on aktiviteter i boken ”Rymdresan”, allt inom temat Rymden.

För att pedagogerna enkelt ska kunna öppna upp för en diskussion om rymden och väcka barns reflektionsförmåga och intresse så finns det också förslag på frågor att ställa till barnen efter högläsningsstunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *