Våra läromedel

”Ett praktiskt material som är anpassat efter pedagogerna som arbetar på förskolan”. Det var ambitionen när Små genier tog fram sina läromedel. 

Alla läromedel är skapta utifrån förskolans läroplan.

Idag i vårt sortiment har vi totalt 10 pedagogiska bilderböcker, alla med färdigställda boksamtalsfrågor och aktiviteter inom det lästa området. Sidan på slutet i böckerna med färdigställda frågor har varit populär. Det ger en bra start till att sätta igång ett boksamtal med barnen. Responsen på aktiviteterna har varit positiva. Många gillar att de går lätt att genomföra, oftast med hela barngruppen samtidigt och att det är en bra variation mellan rörelse- och stillasittande aktiviteter. 

Vi har två lärarhandledningar i vårt sortiment, en mindre och en mer omfattande. Våra lärarhandledningar innehåller alltid tre åldersnivåer så att du ska kunna anpassa din undervisning utifrån din barngrupp. Lärarhandledningarna innehåller färdiga planeringar med tydliga hänvisningar till läroplanen. Det uppskattas att de är tydliga och praktiska. Projektarbetet på förskolan blir enkelt att genomföra, det blir en röd tråd genom verksamheten och variationen av aktiviteterna uppskattas. 

De tre dokumentationsböckerna vi har är till för att hjälpa pedagogerna att dokumentera, reflektera och följa upp sin verksamhet. Mallarna med frågor att utgå ifrån har pedagoger tyckt varit bra då de uttryckt att de blivit hjälpta att komma vidare i sina tankar samt att fokusera under dokumentationsprocessen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *